İstavrit Balık Avı Turu

İstanbul Bölgesinde İstavrit Avı

Tertemiz teknemizde oturma koltuklarınızda oturarak balık tutma keyfini en güzel şekilde yaşayacaksınız.

İstavrit Balık Avı Turu

İstanbul Bölgesinde İstavrit Avı

Balık Avı Turları kapsamında mevsimine göre İstanbul Maltepe bölgesinden çıkışlı; çinekop, lüfer, istavrit, izmarit, mezgit turlarımızın yanında, yüzme, gezi, evlilik teklifi, doğum günü turları, film çekimi için turlar düzenlemekteyiz.

Terapi Olarak 11 metrelik teknemizle 12 kişilik balık avı turlarımız tüm sene boyunca yapılmaktadır. Mevsimine göre çinekop, istavrit, izmarit, mezgit gibi balıkların avları yapılmaktadır.

Ayrıca farklı boy ve özelliklerdeki yatlarımızla doğum günü, evlilik yıldönümü, mehtap turu, evlilik teklifi organizasyonu turları düzenlemekteyiz.

Profesyonel olarak ekiplerimizin sizler için düzenlediği haftaiçi ve haftasonu balık avı turlarından faydalanmak adına hemen iletişim numaralarımız aracılığıyla bizlere ulaşmalısınız. Unutamayacağınız bir çinekop avı yaşamak Terapi olarak firmamız nezdinde en iyisi olacaktır.

Istavrit balığı hangi saatlerde tutulur?

Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.

Denizlerimizde sarıkanat istavrit (Akdeniz) ve karagöz istavrit (Karadeniz-Marmara) olarak iki türü yaşar. Boylan karagöz istavritte 15-25cm (maksimum 30cm), sarıkanatta ise 30-50cm olur. Küçüklerine kraça denir. Gezici (pelajik) balıklardır. Hamsi, çaça, çamuka gibi küçük balıkların yavrularıyla beslenir. Mayıs-ağustos arası sürüler halinde ürer. Lezzetli eti, çeşitli yemekleri ve bol avlanmasıyla ekonomik değeri en yüksek balıklardandır.

Carangidae familyasından olan istavrit balığının denizlerimizde Trachurus meditterenaeus, Trachurus picturatus ve Trachurus trachurus bilimsel adlarıyla tanımlanan üç türü mevcuttur. İstavrit balığının küçüklerine "kraça" adı verilir. Denizlerimizde hamsiden sonra en fazla bulunan istavrit balığı yazın ılıman denizlerin sahil bölgelerinde yaşar. Kışın ise 100m derinliğe kadar olan kesimlere çekilir.

İstavrit balığının gövdesi yanlardan biraz basık ve füze şeklindedir. Kafası gövdesi ile orantılı büyüklükte olup ağzı ufaktır. Açılınca körük biçimini alır.

Dişleri kesici veya batıcı olmayıp kadife gibidir. İstavrit balığının pulları ufaktır ve derisine iyice intibak etmiştir. İki adet sırt yüzgecinin birincisi üçgen şeklindedir. İkinci sırt yüzgeci ve anüs yüzgeci çatal biçimindeki kuyruk yüzgecine doğru uzanır. Anüs yüzgecinin önünde iki adet ufak diken vardır. Karın yüzgeçleri öne doğru yatar, bunlar orta büyüklükteki göğüs yüzgeçlerinin altındadır. Yanal çizgisi çok belirgin ve birbiri üzerine sıra halinde yerleşmiş çok sert küçük levhalardan oluşmuştur. İstavrit balıklarının türlerine göre sırtları yeşilimsi, koyu gri ile karışık yeşilimsi ve mavi, yan tarafları gümüşi, karınları ise beyazdır. Ortalama boyları 15cm'dir. Karadeniz'de yaşayan ve son yıllarda kaybolan azman istavritlerin boyları 60-65 cm'i bulur.

İstavrit Avı Turları İçin İlgili Alanlara Hizmet Veriyoruz.!
İstavrit Avı, Beykoz İstavrit Avı, Adalar İstavrit Avı, Küçükyalı İstavrit Avı, Haliç İstavrit Avı, Sarıyer İstavrit Avı, Pendik İstavrit Avı, İstavrit Avı, Maltepe İstavrit Avı, Üsküdar İstavrit Avı, İstavrit Turu, Balık Turu, Balık Avı Turu, Boğazda Balık Avı Turu, Balık Tutma Turu, Balıkçılık
Denounce with righteous indignation and dislike men who are beguiled and demoralized by the charms pleasure moment so blinded desire that they cannot foresee the pain and trouble.

En Son Haberler

Herhangi bir yardım lazım mı? Veya Temsilci mi Arıyorsunuz ?

Çalışma Saayleri : 24 Saat
© 2023 Balık Avı Turları. All Rights Reserved.